Kwaliteitszorg

Jac van den Oord Potatoes werkt systematisch en doelgericht aan het verbeteren van de kwaliteit. Met kwaliteit bedoelen we, naast de productkwaliteit, ook de kwaliteit van bedrijfsprocessen. Structureel bezig zijn met kwaliteitsmanagement heeft een aantal positieve effecten:

– Beheersing, verbetering en efficiënter maken van het bedrijfsproces
– De beheersbaarheid van de organisatie vergroten
– De foutkosten reduceren
– Het reduceren van klachten
– Het reduceren van afval / uitval
– Zich onderscheiden op de markt
– Het kunnen voldoen aan de eisen van de opdrachtgevers
– Het bedrijfsimago verbeteren
– De toepassing van voorgeschreven richtlijnen en wetgevingen borgen

Kwaliteitsbewustzijn in onze organisatie draagt in vele opzichten bij tot een voortdurende verbetering van de prestaties van ons bedrijf. Alle geledingen van de organisatie moeten kwaliteitszorg beleven. Kwaliteitszorg draagt ook bij aan beter gemotiveerd personeel. Bovendien onderscheidt ons bedrijf zich dankzij kwaliteitszorg van niet-gecertificeerde collega-bedrijven.

IFS Food

Jac van den Oord Potatoes is IFS Food gecertificeerdDe International Food Standard, veelal kortweg IFS of ook wel IFS Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. De standaard wordt ook wel aangeduid als International Featured Standard – Food (bron: Wikipedia). Deze richtlijnen stellen eisen aan het voedselveiligheidssysteem van Jac van den Oord Potatoes en vereist dat al de hierin voorkomende aspecten onder controle zijn. Onderdeel van deze standaard is bijvoorbeeld het HACCP-plan. Ook directieverantwoordelijkheid, productie- en procesfaciliteiten, opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers wordt getoetst.

Download hier ons IFS Food 6.1 certificaat

 

On the way to PlanetProof

Jac van den Oord Potatoes is On the way to PlanetProof gecertificeerdJac van den Oord Potatoes is met trots al vele jaren On the way to PlanetProof (voorheen bekend onder de naam Milieukeur) gecertificeerd en een aanzienlijk deel van de aardappelen wordt onder deze certificering verhandeld. Zo vindt u bijvoorbeeld onder het merk Natubalans een brede range verpakkingen, diverse producten die wij onder On the way to PlanetProof certificering kunnen leveren. Bij On the way to PlanetProof is aantoonbaar dat de teeltwijze minder milieubelastend is dan de gangbare teelt. Kortom, u koopt product dat met zorg en zo verantwoord mogelijk is geteeld. Bij On the way to PlanetProof mag, indien vereist om aantasting van het gewas te voorkomen, ingegrepen worden met een beperkt aantal bestrijdingsmiddelen. Het middelenpakket is dus minder breed dan bij gangbare teelt: alleen middelen met een minimale impact op het milieu mogen gebruikt worden. Ook het gebruik van meststoffen is in mindere mate toegestaan. Kortom, het product is zo milieuvriendelijk mogelijk geteeld!

Milieukeur / PlanetProof vergeleken met gangbare en Biologische producten

Wilt u het verschil weten tussen On the way to PlanetProof, gangbare teelt en Biologische producten? SMK heeft in samenwerking met Bionext een overzicht opgesteld waarin diverse thema’s onderling vergeleken worden. U kunt het overzicht hier downloaden: Factsheet Gangbaar – PlanetProof – Biologisch.

Download hier ons On the way to PlanetProof Certificaat

 

GMP+

Jac van den Oord Potatoes is GMP+ gecertificeerdOnze reststromen worden tot waarde gebracht. De aardappelen die kwalitatief niet aan de eisen voldoen, het zogenaamde ‘raapvoer’, wordt afgezet als veevoer. Ook deze stroom wordt gecontroleerd afgezet en dit wordt regelmatig geaudit aan de hand van het GMP+ protocol. Ook hiervoor is Jac van den Oord Potatoes gecertificeerd.

Download hier ons GMP+ Certificaat *.

* Het certificaat voor de ‘Hygiënecode voor ongeschilde (zoete) aardappelen’ is gelijk gesteld aan het GMP+ certificaat. Voor meer info kijk op de website van GMP+.