


frituren
DE BASIS STAP VOOR STAP….
- Scrub of schil de aardappelen
- Snij de aardappelen in frites, uiteraard kunt u ook andere vormen snijden, bijvoorbeeld partjes, schijfjes of blokjes
- Spoel de frites onder stromend water schoon: zo verwijder je het overtollig zetmeel
- Dep ze met een schone theedoek of keukenpapier goed droog
- Verwarm de frituurpan voor op 150°C
- Frites bakken doe je in twee fasen: bak de frites de eerste keer 4 minuten
- Laat ze goed uitlekken en afkoelen op keukenpapier
- Verwarm de frituurpan voor op 180°C
- Bak ze daarna af tot ze goudbruin en knapperig zijn, naar verwachting duurt dit nog circa 4 à 5 minuten
- Bestrooi de aardappelen met zout of friteskruiden naar smaak
Tip!
Bak niet te grote hoeveelheden in één keer: kijk voor richtlijnen over de maximale hoeveelheden in de handleiding van de frituurpan.
de juiste aardappel!
