frituren

DE BASIS STAP VOOR STAP….

  • Scrub of schil de aardappelen
  • Snij de aardappelen in frites, uiteraard kunt u ook andere vormen snijden, bijvoorbeeld partjes, schijfjes of blokjes
  • Spoel de frites onder stromend water schoon: zo verwijder je het overtollig zetmeel
  • Dep ze met een schone theedoek of keukenpapier goed droog
  • Verwarm de frituurpan voor op 150°C
  • Frites bakken doe je in twee fasen: bak de frites de eerste keer 4 minuten
  • Laat ze goed uitlekken en afkoelen op keukenpapier
  • Verwarm de frituurpan voor op 180°C
  • Bak ze daarna af tot ze goudbruin en knapperig zijn, naar verwachting duurt dit nog circa 4 à 5 minuten
  • Bestrooi de aardappelen met zout of friteskruiden naar smaak

Tip!

Bak niet te grote hoeveelheden in één keer: kijk voor richtlijnen over de maximale hoeveelheden in de handleiding van de frituurpan.

de juiste aardappel!