De lekkerste gebakken aardappelen komen niet uit een pakje! De lekkerste gebakken aardappelen maakt u zelf door vastkokende aardappelen kort voor te koken en te bakken:

Kies de juiste aardappel

U heeft voor gebakken aardappel een (vrij) vastkokende aardappel nodig: Nicola, Charlotte, Roseval, Bildtstar of een andere vastkoker.

Vastkokende Nieuwe Oogst aardappelen zijn uitermate geschikt om te bakken

Vastkokende Nieuwe Oogst aardappelen zijn uitermate geschikt om te bakken


Voorgekookte aardappelen bakken

– Wilt u de aardappelen in de schil bakken, scrub dan de aardappelen schoon onder de kraan
– Wilt u ze geschild bakken, schil de aardappelen dan met mesje of dunschiller
– Snijdt de rauwe aardappel op plakken, in partjes of in blokjes
– Dep de aardappelen droog, bijvoorbeeld met een schone theedoek of keukenpapier
– Verhit bakboter of vloeibare olie in een koekenpan en wacht tot de boter of olie op temperatuur is
– Verdeel de aardappel over de bodem van de pan
– Hoe lang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de partjes, blokjes of schijfjes, gemiddeld duurt het garen 10 minuten

Tip!

De lekkerste aardappelen bakt u in geklaarde boter: verwarmde roomboter, waar de vaste delen uitgehaald zijn.

Filmpje
Dit beproefde recept is terug te kijken op het Youtube-filmpje van Restaurant De Oesterbar, waar Patron Cuisinier Ralph Woerde laat zien hoe u de aardappelen klaar maakt: