12-11-2012 Ammerzoden – Helemaal op het einde van de avond kwam het verlossende woord voor Jac en Léon van den Oord tijdens het Business Event Bommelerwaard. De Ammerzodense aardappelgroothandel nam uit handen van Rabobank directeur Peter Dohmen de Rabo Award in ontvangst. Deze overall-prijs is jaarlijks gekoppeld aan een thema, dit jaar was dat ‘Service’.

Het 2e Business Event Bommelwaard werd gehouden in MFC de Kreek in Kerkdriel. Humberto Tan presenteerde de avond voor ruim 450 aanwezigen. In 3 categorieën waren bedrijven genomineerd, voor de titel ‘Onderneming van het Jaar’. Bij de starters won het creatieve pannenkoekenhuis ‘De Waterpoort’ uit Zaltbommel. De tweede prijs, in de categorie MKB – Detailhandel, ging naar zuivelboerderij ‘Den Eelder’ uit Well. Steenfabriek ‘De Rijswaard’ uit Aalst nam de prijs in ontvangst voor de categorie Agri – Industrie en Dienstverlening.

“Pas als allerlaatsten werden wij geïnterviewd door Humberto en mochten we ons bedrijf presenteren met een filmpje”, vertelt Léon. “Ik ben niet snel nerveus, maar dit was toch wel spannend allemaal”. Dat werd alleen maar erger toen in onze categorie de prijs voor Ondernemer van het Jaar naar Atse Blei van “de Rijswaard” ging en er nog maar één prijs te vergeven was.

De Rabo Award is de overall-prijs die over alle categorieën heen wordt uitgereikt. Een luide kreet, “En die wilden we hebben!…” was de eerste reactie van Léon van den Oord, direct na de bekend making. “Dit is een prachtige prijs en een mooie waardering voor ons team. Dit onderstreept onze slogan ‘Voor al uw aardappelwensen!’ dik . Het ontzorgen van onze klanten is een sport voor ons”, aldus Van den Oord.

Juryvoorzitter Mathieu van Mourik luidde de prijs in met de woorden: “Met een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de genen en diep geworteld in de lokale samenleving, maakt dit Aardappelgroothandel Jac van den Oord de perfecte winnaar voor de Rabo-Award 2012”.