Jac van den Oord Potatoes heeft medio november de audit voor IFS Food 6.1, uitgevoerd door TÜV Nord Intera, met succes doorlopen. IFS Food, wat staat voor International Featured Standard Food, is een certificering op het gebied van voedselveiligheid. Door te werken binnen de kaders van het certificeringsschema van IFS Food proberen wij  gevaren en risico’s voor ons bedrijf, ons product en onze processen nauwkeurig in kaart te brengen, zowel extern als intern, ze te beheersen en de voedselveiligheid te verbeteren. Tijdens de jaarlijkse audit wordt dit door een onafhankelijke instantie getoetst. Het resultaat was wederom uitstekend en het certificaat van het hoogste niveau, higher level, is daarom wederom met een jaar verlengd. Wij zijn hier erg trots op en kunnen onze medewerkers niet anders dan complimenten geven, want zij zorgen ervoor dat het bedrijf op dit niveau opereert.

Download hier ons certificaat voor IFS Food 6.1

IFS en GFSI

IFS Food, wat staat voor International Featured Standard Food, is één toonaangevend kwaliteitsmanagementsysteem, als het gaat om de borging van kwaliteit en voedselveiligheid van levensmiddelen. Onze klanten en eindgebruikers stellen hieraan terecht hoge eisen. Het aantal problemen op het gebied van voedselveiligheid, maar ook op het gebied van fraude, neemt nog altijd toe en het consumentenvertrouwen brokkelt hierdoor af. Het Global Food Safety Initiative (GFSI) is een wereldwijd samenwerkingsverband van retailers en is in 2000 mede daartoe opgericht, om mondiaal te proberen het tij te keren en de diverse kwaliteitsnormen te harmoniseren.

Het GFSI erkent een aantal normen: BRC, IFS en FSCC 22000. Voor de teelt is GlobalGAP dé norm. Door telers, producenten, leveranciers van verpakkingsmaterialen, groothandels en transporteurs te certificeren voor een erkende norm, ontstaat er een ketengarantie. Van de bron tot aan de klant is bekend dat het product voldoet aan de hoogste eisen.