


koken
DE BASIS STAP VOOR STAP….
Schil of scrub de aardappelen
- Scrub de aardappelen. Zijn ze niet geschikt om te scrubben, schil ze dan
- Snij de aardappelen in gelijke stukken en was ze met koud water
Zet een pan met water op
- Kies een ruime pan, zo voorkom je dat het water overkookt of dat je heet water morst
- Vul de pan met water en voeg naar smaak een snufje zout toe
- De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de pan en de hoeveelheid aardappelen: het mooiste is als de aardappelen net niet onder water staan
Doe de aardappelen in de pan
- Doe de aardappelen in de pan met water
- Breng het water op hoog vuur aan de kook
- Draai het vuur pas lager als alles kookt
- Het duurt circa 15 tot 20 minuten voordat de aardappelen gaar zijn. Controleren of ze gaar zijn, doe je door met een vork in de aardappelen te prikken. Gaat dit makkelijk en glijdt de aardappel weer van de vork, dan zijn de aardappelen gaar
Giet de aardappelen af
- Neem de pan van het vuur en giet het kookvocht – eventueel met behulp van een vergiet – af
- Schudt de aardappelen in de pan even heen en weer en laat de aardappelen even uitdampen voordat je ze serveert
Tip!
Wil je de aardappelen sneller gaar hebben? Snij de aardappelen dan in kleinere stukken
de juiste aardappel!


ook te maken met…



Onze gekookte recepten:
