magnetron

DE BASIS STAP VOOR STAP….

Gescrubd
  • Kies aardappelen van gelijke grootte en scrub de aardappelen schoon
  • Prik rondom een paar gaatjes in de aardappelen, dit voorkomt openbarsten
  • Leg de aardappelen naast elkaar op keukenpapier op een magnetrongeschikte schaal, zonder ze af te dekken
  • Hoelang het duurt voor de aardappelen gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappelen zelf en het soort aardappel. Gemiddeld duurt het bereiden van 500g aardappelen ongeveer 7 minuten op 1000 Watt
  • Na het garen kun je naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout

Geschild
  • Schil de aardappelen en leg ze in een magnetrongeschikte schaal of kom
  • Leg de aardappelen zoveel mogelijk naast elkaar
  • Giet er twee tot drie eetlepels water over en dek de kom af, bijvoorbeeld met magnetronfolie
  • Hoelang het duurt voor de aardappelen gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappelen zelf en het soort aardappel. Gemiddeld duurt het bereiden van
  • 500g aardappelen ongeveer 7 minuten op 1000 Watt
  • Haal de aardappelen uit de schaal als ze gaar zijn en laat ze even drogen
  • Na het garen kun je naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout

Tip!

Wil je de aardappelen sneller gaar hebben? Snij de aardappelen dan in kleinere stukken

de juiste aardappel!
ook te maken met…