Vandaag worden op zowel Basisschool de Schakel als bij Aardappelgroothandel Jac van den Oord BV in Ammerzoden opnames gemaakt door RTL voor het programma Green Kids. In het tv programma gaat ‘groenexpert’ Lodewijk Hoekstra samen met kinderen de natuur in en worden ondere andere onderwerpen als planten, dieren, groente, fruit en water behandeld. Het is een leuk en educatief programma om de kids al op vroege leeftijd en op speelse wijze wat bij te brengen over deze onderwerpen. Voor deze onderwerpen staat het onderwerp ‘aardappel’ centraal en waar kun je dan beter terecht dan bij de aardappelspecialist Jac van den Oord? Léon van den Oord neemt de kids mee en laat diverse delen zien van de reis die de aardappelen afleggen door het bedrijf. Hoe komen ze van het land? Hoe groeien ze? En wat gebeurd er met de aardappel voordat hij in het zakje zit dat in de supermarkt ligt? De kids vragen Leon het hemd van het lijf!

Ook gaat Lodewijk in het nieuwe seizoen op zoek naar de Groenste Klas van Nederland. Hij gaat op bezoek bij Basisschool de Schakel om te kijken of zij hiervoor in aanmerking komen en zal samen met enkele kids opnames maken in de kersverse moestuin van de onlangs compleet vernieuwde school. Tevens zal hij in de keuken, samen met enkele kids en topkok en aardappelambassadeur Marco Westmaas, enkele leuke en lekkere gerechtjes bereiden uit aardappelen.

Voorbereidingen bij BS De Schakel

Met man en macht is dan hard gewerkt om een compleet nieuwe moestuin te realiseren, voorzien van tuinhuis en kas en waar diverse groenten groeien. Ook is gedacht aan diverse  voorzieningen om het verzorgen van de tuin zo makkelijk mogelijk te maken: er ligt bijvoorbeeld een irrigatiesysteem om snel en eenvoudig de planten water te geven. Ook is al het benodigde gereedschap aanwezig om de plantjes optimaal te verzorgen. Geweldig dat zoiets gerealiseerd kan worden door er met een aantal mensen en bedrijven de schouders onder te zetten: complimenten!