Aardappel-doperwten-cury

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

1kg Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)

200g Diepvriesdoperwten

1 Grote ui

2 Teentjes knoflook

1 Grote tomaat

10 Takjes koriander

4 el Olie

400ml Kokosmelk

Kant-en-klare curry pasta of zelf vers maken met:

2.5 cm Gember

1 tl Venkelzaad

2 Kruidnagels

1 tl Gemalen Kurkuma

2 Kardemompeulen

0.5 Groene peper

0.5 tl Korianderzaad

Kaneelstokje

Bereiding

Schil de aardappelen, kook ze 10 minuten en laat afkoelen. Snijd in blokjes.

Als je weinig tijd hebt gebruik je een kant-en-klare curry pasta; heb je wel tijd en wil je helemaal vers, ga dan als volgt te werk:

Maak groene masala: doe 2 el olie, geschilde gember, venkelzaad, kruidnagels, kurkuma, kardemom, het pepertje, korianderzaad en 6 takjes koriander in de keukenmachine en maal tot een currypasta.

Bak de currypasta met het kaneelstokje in een wok op middelhoog vuur tot de olie zich afscheidt. Voeg de aardappelblokjes toe, bak 5 minuten en verwijder het kaneelstokje.

Snipper de ui, plet de knoflook, ontvel en ontpit de tomaat, en hak de rest van de koriander fijn.

Fruit de ui in 2 el olie in een sauspan. Voeg knoflook en tomaat toe en bak tot het vocht verdampt is. Roer de kokosmelk en zout erdoor en laat 10 minuten zachtjes koken.

Meng de saus door de aardappels in de wok en voeg de bevroren erwtjes toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken. Bestrooi met verse koriander.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel