
Aardappel-tonijnsalade met asperges
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 500g kleine, vastkokende aardappelen Special (Special Purpose – Aspergelovers)
– 3 Eieren
– 400g Groene asperges
– 200g Fijne tuinerwtjes (diepvries)
– 1 Rode ui
– 160g ‘Tonijn Twist’ – ovengedroogde tomaat (John West)
– 2 Takjes basilicum
Bereiding
Snijd de aardappeltjes in de lengte doormidden. Kook ze in water met een snuf zout gaar in 10 minuten. Giet af en verdeel ze over een schaal. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard. Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 2 cm. Kook de asperges samen met de tuinerwtjes in ca. 4 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af onder koud stromend water.
Snipper de ui. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Meng de lauwwarme aardappeltjes met de asperges, erwtjes, ui en de ‘Tonijn & Dressing’. Breng op smaak met peper en zout. Leg de partjes ei op de salade en garneer met verse basilicum.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel


