
Aardappel
brood met rozemarijn
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediënten
– 300g kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 400g Bloem
– 7g Gist
– 10g Fijngehakte rozemarijn
– 250ml Melk
– 3 Eetlepels olijolie
– Boter of margerine
– Zout en peper
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de pan en zet ze voor driekwart onder water. Voeg een snuf zout toe en kook de aardappelen 20-25 minuten gaar. Giet af en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de bloem en gist en voeg de aardappelpuree en rozemarijn toe. Meng goed, voeg de melk en olijfolie toe en kneed tot een stevig deeg.
Vet de bakvorm in en doe het deeg erin. Laat het 1 uur** rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood 30 minuten.
*Varieer gerust met een andere kruimig kokende aardappel, zoals:
** Prik met je vinger in het deeg; blijft de afdruk staan, dan is het deeg voldoende gerezen.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
