Aardappelen met asperges op z’n Vlaams

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediënten
4 portie
+

800g kleine vastkokende aardappelen Special (Purpose – Asperge Lover)

1 Bosje peterselie

12 Dikke witte asperges

4 Eieren

8 Plakken (been)ham

200g Boter

Peper en zout

Bereiding

Was en scrub de aardappelen. Halveer de grootste aardappelen. Schil de asperges en snijd in stukjes van 3 cm. Kook de aardappelen en asperges apart gaar (aardappelen kunnen ook in de stoomoven of magnetron).

Smelt de boter op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie. Kook de eieren 4-5 minuten, pel en hak ze in stukjes.

Serveer de eieren over de aardappelen, asperges en 2 plakken ham per persoon. Giet de boter erover en breng verder op smaak met peper en zout.

Als je liever geen vlees eet, laat je de ham simpelweg achterwege.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel