
Aardappelen met asperges op z’n Vlaams
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
–
4 portie
+
– 800g kleine vastkokende aardappelen Special (Purpose – Asperge Lover)
– 1 Bosje peterselie
– 12 Dikke witte asperges
– 4 Eieren
– 8 Plakken (been)ham
– 200g Boter
– Peper en zout
Bereiding
Was en scrub de aardappelen. Halveer de grootste aardappelen. Schil de asperges en snijd in stukjes van 3 cm. Kook de aardappelen en asperges apart gaar (aardappelen kunnen ook in de stoomoven of magnetron).
Smelt de boter op laag vuur en breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie. Kook de eieren 4-5 minuten, pel en hak ze in stukjes.
Serveer de eieren over de aardappelen, asperges en 2 plakken ham per persoon. Giet de boter erover en breng verder op smaak met peper en zout.
Als je liever geen vlees eet, laat je de ham simpelweg achterwege.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

