
Aardappel-kroketjes met geitenkaas
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediƫnten
– 300g kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 1 Ei(eren)
– 25g Roomboter
– 44g Zachte geitenkaas
– 93 Panko (of paneermeel0
– 50g Amandelschaafsel
– Scheutje melk
– Frituurolie
– Peper en Zout
Bereiding
Schil of scrub de aardappelen, was en snijd in gelijke stukken.
Kook de aardappelen 15-20 minuten in gezouten water. Giet af, laat uitdampen in de droge pan op laag vuur en stamp fijn.
Meng de puree met geitenkaas, zout, peper, een klein scheutje losgeklopt ei, boter en 1 handje panko of paneermeel.
Verdeel het mengsel in twee delen, rol tot worsten en snijd in 8 stukjes van ca. 6 cm. Laat 15 minuten opstijven in de vriezer.
Klop het resterende ei los met een scheutje melk. Zet drie kommetjes klaar: met panko, ei en amandelschaafsel. Paneer de kroketjes: haal ze achtereenvolgens door de panko, het ei en het amandelschaafsel. Verhit 2 cm olie in een wok. Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is; het brood kleurt dan bruin. Frituur de kroketjes in twee rondes in ca. 4 minuten goudbruin.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
