Aardappel-kroketjes met geitenkaas

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

300g kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

1 Ei(eren)

25g Roomboter

44g Zachte geitenkaas

93 Panko (of paneermeel0

50g Amandelschaafsel

Scheutje melk

Frituurolie

Peper en Zout

Bereiding

Schil of scrub de aardappelen, was en snijd in gelijke stukken.

Kook de aardappelen 15-20 minuten in gezouten water. Giet af, laat uitdampen in de droge pan op laag vuur en stamp fijn.

Meng de puree met geitenkaas, zout, peper, een klein scheutje losgeklopt ei, boter en 1 handje panko of paneermeel.

Verdeel het mengsel in twee delen, rol tot worsten en snijd in 8 stukjes van ca. 6 cm. Laat 15 minuten opstijven in de vriezer.

Klop het resterende ei los met een scheutje melk. Zet drie kommetjes klaar: met panko, ei en amandelschaafsel. Paneer de kroketjes: haal ze achtereenvolgens door de panko, het ei en het amandelschaafsel. Verhit 2 cm olie in een wok. Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is; het brood kleurt dan bruin. Frituur de kroketjes in twee rondes in ca. 4 minuten goudbruin. 

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel