Aardappel-kroketjes met spruitjes en bacon

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

400g Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

50g Bacon

Olie

2 Sjalotjes

250g Spruitjes

1 Eidooier + Ei

Nootmuskaat

1 el Grove mosterd

Peper

1 Handje broodkruimels of paneermeel

2 el bloem, plus extra voor bestuiven

Paar salieblaadjes

4 el Mayonaise

Bereiding

Snipper de sjalot, snijd de spruitjes fijn, en hak de salieblaadjes zeer fijn (houd alles apart).

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

Bak de bacon in stukjes een paar minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager, voeg de sjalot toe en bak verder. Wanneer de bacon knapperig is, voeg spruitjes en een scheutje water toe en laat met deksel een paar minuten smoren. Neem de pan van het vuur.

Pureer de aardappelen en meng met de eidooier, nootmuskaat, 1 tl mosterd, peper en de bacon-groentemix. Vorm met bebloemde handen balletjes ter grootte van een golfbal en rol ze tot kroketjes. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

Meng de broodkruimels met salie. Doe bloem in een kom, en losgeklopt ei in een andere.

Rol de kroketjes achtereenvolgens door bloem, ei en broodkruimels.

Verhit 2 cm olie in een pan of gebruik een frituurpan. Bak de kroketjes goudbruin en krokant.

Meng 1 el mosterd met mayonaise en serveer erbij als dipsaus.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel