
Aardappel-muffins met kaas en kruiden
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 600g Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)
– 20g Pecorino
– of
– 2 el Parmezaanse kaas
– Versgemalen peper en zout
– 2 el Fijngesneden platte peterselie
– 0.5 tl Chilipoeder
– Teen knoflook (fijngehakt)
– dl Karnemelk
– 4 Eieren
– 4 el Zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
– Olijfolie of zonnebloem olie
– Extra nodig: muffinvorm met 12 holtes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C (hete luchtstand).
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer er 2 el olie, de peterselie, chilipoeder en de knoflook door en maak de puree stevig op smaak met peper en zout.
Roer de karnemelk, de eieren en het zelfrijzend bakmeel erdoor zodat een glad beslag ontstaat.
Vet de holtes van de vorm in met olie of leg er papieren muffin vormpjes in. Verdeel het beslag erover en bestrooi met Parmezaanse kaas (of pecorino). Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Zijn de muffins na 20 min. bovenop nog niet bruin genoeg, schakel de ovenstand dan naar hete lucht met extra bovenwarmte. Houd ze wel in de gaten, het bruin worden kan snel gaan. Neem de vorm uit de oven, laat 10 min. staan en los de muffins. Je kunt ze warm, lauwwarm of koud eten.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

