Aardappel-omelet (Tortilla)

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

4 Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)

2 Uien

2 Teentjes knoflook

4 el Olijfolie

1 tl Paprikapoeder

6 Eieren

0.5 dl Melk

75g Geraspte belegen kaas

Peper en zout

1 Bosje peterselie

Bereiding

Schil en was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook.

Verhit 2 el olie in een koekenpan en roerbak de aardappel met ui en knoflook 5 minuten. Zet het vuur laag en bak nog 10 minuten tot de aardappel gaar is. Voeg paprikapoeder toe.

Klop de eieren los met melk, zout en peper. Voeg de rest van de olie toe en meng eieren en kaas door het aardappelmengsel.

Dek af en bak de omelet 10 minuten op laag vuur tot de onderkant lichtbruin is.

Laat de tortilla op een schaal glijden en snijd in vierkantjes.

Garneer met peterselie.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel