
Aardappel-ovenschotel met spinazie en asperges
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediënten
– 1kg vastkokende aardappelen (Special Purpose – Asperge Lover)
– 20 Asperges geschild
– 20 Plakken beenham dun gesneden
– 250g Versie spinazie gewassen
– 2 Eetlepels bloem
– 2 Eetlepels roomboter
– 500ml Melk
– 1 Zakje geraspte parmezaanse kaas
– Snufje nootmuskaat
– 1 Teelepel gedroogde dragon
– 4 Eetlepels paneermeel
Bereiding
Schil en halveer de aardappelen, kook ze in licht gezouten water. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met boter.
Kook de asperges 7 minuten in water met zout en een halve eetlepel boter. Houd ze onder water met een schone theedoek en laat afkoelen in het kookvocht.
Verwijder de dikke stelen van de wilde spinazie. Leg een plak ham op het werkblad, bedek met spinazie en een asperge, en rol strak op (gebruik eventueel een prikkertje).
Smelt de overgebleven boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat 2 minuten garen op laag vuur. Voeg al roerend de melk toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de dragon, kaas en nootmuskaat erdoor.
Snijd de aardappelen in plakjes en bedek hiermee de bodem van de schaal. Leg de aspergerolletjes erop en giet de bechamelsaus erover. Bestrooi met paneermeel en zet 15 minuten in de oven.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel


