
Aardappel-preisoep met wortel en tuinkruiden
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediƫnten
– 1kg aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 2 Preien
– 1 Winterwortel
– 1 Ui
– 40g Boter
– 1 tl kerriepoeder
– 1.2l Bouillon (van 2 groentebouillontabletten)
– 3 el fijngehakte kruiden (peterselie, selderij, kervel)
– Peper en zout
– 1 dl room
– 200g Magere gerookte spekblokjes
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de preien en schrap de wortel, snijd beide in reepjes. Pel en snipper de ui.
Verhit de boter en fruit de ui, wortel en prei. Voeg kerriepoeder toe en schep regelmatig om. Meng de aardappelblokjes erdoor en kook met 3 dl bouillon in ca. 15 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Verdun met de rest van de bouillon en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de spekblokjes uit in een pan en roer ze samen met de room en tuinkruiden door de soep.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
