
Aardappelsoep met verse kruiden
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediƫnten
–
4 portie
+
– 500g Kruimige aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 1 Ui
– 2 el Olijfolie voor warm gebruik
– 800ml Groentebouillon
– 2 Bosjes gemengde, groene kruiden
– 100ml Slagroom
– 100ml Witte wijn
– Zout en peper
– Nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snipper de ui.
Verhit de olie in een pan en bak aardappelen en ui tot de ui glazig is.
Blus af met groentebouillon, dek af en laat 10 minuten koken.
Hak ondertussen de kruiden grof (houd een beetje apart) en klop de slagroom half stijf.
Doe de witte wijn bij de aardappelen en pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de gehakte kruiden. Pureer nogmaals kort.
Roer de slagroom erdoor en garneer met enkele kruidenplukjes.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
