
Asperge aardappel-salade
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 1.2kg aardappelen (Special purpose – Asperge lover)
– 1 tl Mosterd
– 2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en tijm)
– 1.5 Zoetzure augurken in blokjes
– 1.5 el Witte wijnazijn
– 230ml Zonnebloemolie
– 1 Sjalot
– 100g Botersla of kropsla
Bereiding
Halveer de aardappelen en kook ze in gezouten water in 12-15 minuten gaar. Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm en kook ze 15 minuten beetgaar in een klein beetje gezouten water.
Doe het ei, de wijnazijn en mosterd in een maatbeker. Zet de staafmixer in de beker en voeg de olie toe. Trek de staafmixer langzaam omhoog en mix tot een gladde, lobbige mayonaise. Meng de kruiden, ui en augurkjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappelen en asperges af en spoel ze koud. Laat goed uitlekken. Meng met 4-5 el kruidenmayonaise en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over een schaal en schep de salade erop.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

