
Asperges met aardappelen en kip
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediënten
– 450g asperge aardappelen (Special Purpose – Aspergelover)
– 2kg Asperges
– 600g Kip of kalkoenfilet in 4 gelijke stukken
– 250g Boter
– 200ml Room
– 100ml gevogeltefond
– 2 Eieren
– 1 takje verse of 1tl. gedroogde majoraan
– flesje donker bier
Bereiding
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges gaar en houd ze warm. Bestrooi de kip met zout, peper en majoraan, en bak ze bruin maar niet gaar. Leg de kip in een ovenschaal. Schenk de fond in de pan waar de kip in is gebakken, roer de aanbaksels los en voeg de room en de helft van het bier toe. Laat inkoken en klop de boter erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170°C tot ze bijna gaar zijn (ca. 20 minuten, afhankelijk van de dikte; bij 75°C in het midden is de kip gaar). Wikkel de filets in folie, leg ze terug in de schaal of op een warm bord en laat ze enkele minuten rusten.
Halveer de asperge-aardappelen en kook ze gaar (ca. 15 minuten). Kook de eieren hard.
Verdeel de asperges over vier borden, snijd de kip in plakjes en leg deze waaiervormig op de asperges. Verdeel de saus over de kip en serveer de rest van de saus, de aardappelen en de eieren apart.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
