
Asperges met aardappelen, ham en Hollandaise saus
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 800g Kleine, vastkokende aardappelen (Special Purpose – Asperge Lover)
– 2kg Asperges
– 8 Eieren
– 300g Gekookte ham
– 2 Eidooiers
– 2 tl citroensap
– 90g Roomboter
– 1 tl dille of kervel
– Peper, zout, suiker
Bereiding
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
Was de aardappelen.
Kook de asperges in water met zout en een beetje suiker.
Kook de aardappelen in een aparte pan met een snufje zout gaar.
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
Doe eidooiers met citroensap in een pan en zet op laag vuur.
Klop voortdurend met een garde en voeg blokjes roomboter toe. Verhit de saus niet te sterk, om schiften te voorkomen.
Breng de saus op smaak met dille of met kervel (waar voorkeur naar uitgaat), peper en zout.
Serveer de asperges met ham en Hollandaise saus. Serveer de aardappelen apart.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

