Boerenkool-stamppot met cashewnoten

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediënten
4 portie
+

1.5kg Kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken gesneden (Special Purpose – Stamppot aardappelen)

1 Pittige rookworst

75g Ongezouten cashewnoten, grof gehakt

1 Ui, gesnipperd

1.5 el Vloeibare margarine

600g Panklare boerenkool

2.5 el Milde currypasta

1 dl. kruiden of groentebouillon

Bereiding

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen op keukenpapier.

Kook de aardappelen in water met zout in 20-25 min. gaar.

Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui 5 minuten.

Voeg de boerenkool, 1,5 dl water, currypasta en zout naar smaak toe. Kook de boerenkool in ca. 15 minuten net gaar. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de boerenkool en het kookvocht tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel extra bouillon toe.

Strooi de cashewnoten over de stamppot en serveer met de pittige rookworst.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel