
Gepofte aardappel met bieten-fetasalade
bereidingstijd
60+ minuten
ingrediënten
– 4 Grote kruimige aardappelen (Special Purpose – Grillers)
– klontje boter (optioneel)
– 3 el Olijfolie extra vergine
– el Rode wijnazijn
– 1 el Basterdsuiker
– 1 Bosje verse munt
– Zout en peper
– 2 el pijnboompitten
– 450g Gekookte bietjes
– Kleine rode ui in halve ringen
– 1 Handvol zwarte olijven (optioneel)
– 300g Feta in blokjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.** Wrijf de gewassen aardappel(en) in met een beetje olie en zout. Prik er gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof of gril ze in ca. 1,5 uur. Test de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken.
Meng voor de dressing de olijfolie, rode wijnazijn, basterdsuiker en munt en naar smaak peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Snij de bieten in blokjes van 1 cm. Meng de pijnboompitten, bietjes en ui door de dressing. Zet koel weg, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snij de aardappelen kruislings open en prak met een vork de boter door het aardappelkruim. Voeg de feta toe aan de bietensalade en verdeel over de aardappelen.
**Aardappelen poffen op de barbecue?
Breng de barbecue op temperatuur. Wikkel de aardappelen in een extra laag folie. Leg ze op het rooster of tussen de kolen. Pof ze in ca. 1 uur, en draai ze ieder kwartier een beetje.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
