Gepofte aardappel met gerookte zalm en zure room

bereidingstijd

60+ minuten

ingrediënten
4 portie
+

2 Grote kruimige aardappelen (Special Purpose – Grillers)

100g Gerookte zalm

1 tl Olijfolie

2 el Gesneden bosui

3 el Zure room (of crème fraîche)

25g Zachte boter

Grof zeezout en (zwarte) peper

50g Veldsla

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.** Wrijf de gewassen aardappel(en) in met een beetje olie en zout. Prik er gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof of gril ze in ca. 1,5 uur. Test de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken.

Meng intussen de gerookte zalm, zure room en bosui (hou een beetje apart voor garnering) en breng op smaak met peper en zout.

Snij de aardappelen in de lengte doormidden. Prak met een vork de boter door het aardappelkruim. Zorg dat de buitenkant heel blijft: dit dient als ‘bakje’. Kruid met zout en peper en schep dan een flinke portie van het zalmmengel op de aardappelen. Garneer met de bosui en veldsla.

**Aardappelen poffen op de barbecue?

Breng de barbecue op temperatuur. Wikkel de aardappelen in een extra laag folie. Leg ze op het rooster of tussen de kolen. Pof ze in ca. 1 uur, en draai ze ieder kwartier een beetje.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel