
Gepofte aardappel met maïs en tonijn
bereidingstijd
60+ minuten
ingrediënten
– 4 Grote kruimige aardappelen (Special Purpose – Grillers)
– el Olijfolie
– 4 radijsjes
– 100g Botersla
– 4 el Mayonaise
– 2 el Dijonmosterd
– 2 Blikjes tonijn (150 gram)
– 4 Bosuitjes
– 1 Blikje maïs á 300 gr.
– 100g Geraspte kaas, belegen
– 1 Rode peper
– 10g Verse dille
– 1 el Citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.** Wrijf de gewassen aardappel(en) in met een beetje olie en zout. Prik er gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof of gril ze in ca. 1,5 uur. Test de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken.
Was de sla. Snij de radijs in plakjes en de ui in ringen. Laat de tonijn uitlekken. Halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snipper fijn. Hak de dille.
Meng de mayonaise met de mosterd en roer dit door de tonijn. Voeg de ui, maïs, geraspte kaas, rode peper en de meeste dille toe en meng door elkaar. Roer het citroensap erdoor.
Snij de aardappelen aan de bovenkant in en duw iets verder open. Verdeel de tonijnsalade erover en garneer met de sla, radijs en resterende dille.
**Aardappelen poffen op de barbecue?
Breng de barbecue op temperatuur. Wikkel de aardappelen in een extra laag folie. Leg ze op het rooster of tussen de kolen. Pof ze in ca. 1 uur, en draai ze ieder kwartier een beetje.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
