
Gepofte aardappel met rode ui en ansjovis
bereidingstijd
60+ minuten
ingrediënten
– 2 Grote kruimig kokende aardappelen (Special Purpose – Grillers)
– 2 Eieren
– 2 Blikje ansjovis (100gr.)
– 0.5 Rode ui
– 200ml Turkse yoghurt
– 1 Takje Dille
– 1 tl mosterd
– Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.** Wrijf de gewassen aardappelen in met olie en zout. Prik er gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof of gril ze in ca. 1,5 uur. Test de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken.
Kook ondertussen de eieren hard en pel ze. Snij de eieren, de rode ui en uitgelekte ansjovis fijn. Meng met Turkse yoghurt en breng op smaak met zwarte peper.
Snij de aardappelen aan de bovenzijde in en duw de helften iets uit elkaar.
Vul met het yoghurtmengsel en garneer met fijngesneden dille.
**Aardappelen poffen op de barbecue?
Breng de barbecue op temperatuur. Wikkel de aardappelen in een extra laag folie. Leg ze op het rooster of tussen de kolen. Pof ze in ca. 1 uur, en draai ze ieder kwartier een beetje.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
