
Gevulde aardappelen met champignons en knoflook
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 4 Middelgrote kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 2 el Crème fraîche
– 2 el Olie
– 2 Kleine sjalotjes
– -7 Teentjes knoflook
– 150g Champignons
– 1 Takje tijm
– Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de aardappelen in z’n geheel in de schil, in water met een snufje zout.
Snijd de bovenkant van de aardappelen af en hol ze uit, maar laat een rand van 1 cm. staan.
Prak het aardappelkruim met crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie en bak het sjalotje, de knoflook en de paddenstoelen 10 minuten op laag vuur goudbruin. Voeg na 5 minuten de tijm toe.
Meng dit met de puree en breng verder op smaak met peper en zout.
Vul de aardappelen met de puree en zet ze in een ovenschaal.
Gratineer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
