
Gevulde aardappelen met spekjes
bereidingstijd
60+ minuten
ingrediënten
– 2 Grote kruimig kokende aardappelen (Special Purpose – Grillers)
– 125g Spekjes
– 3 Bosuitjes
– 125ml Crème fraîche
– 50g Geraspte kaas
– Peper
– Paar sprietjes bieslook
– 1 tl Mosterd
Bereiding
Boen de aardappelen schoon en kook ze met schil in gezouten water 15-20 minuten (of gaar ze in de magnetron). Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bosui in ringetjes en hak enkele sprietjes bieslook fijn (bewaar wat voor garnering).
Bak de spekjes tot het vet grotendeels verdwenen is, voeg de bosui kort toe en laat het uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kom de spekjes en bosui met crème fraîche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas. Halveer de aardappelen in de lengte, hol ze uit en prak het kruim fijn. Meng dit door het spekjesmengsel. Bestrooi de aardappelen licht met zout en vul ze met het mengsel.
Leg de gevulde aardappelen op bakpapier en bak 15-20 minuten in de oven. Gebruik eventueel de laatste 5 minuten de grillstand.
Garneer met een sprietje bieslook en serveer.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
