
Gnocchi met salieboter
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediƫnten
– 1kg kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 200g Bloem
– 1 tl Zout
– 100g Boter
– 4 Blaadjes salie
– Parmazaanse kaas
Bereiding
Schil de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze fijn terwijl ze warm zijn. Laat afkoelen.
Strooi bloem op het werkblad en leg de gestampte aardappelen erop.
Voeg geleidelijk zout en bloem toe tot een stevig deeg ontstaat dat niet plakt.
Rol het deeg tot vingerdikke rollen en snijd in stukjes van 2 cm. Bestuif met bloem, druk iets plat met een vork en leg ze op een schone theedoek.
Bestrooi nogmaals met bloem en laat een uurtje rusten.
Kook de gnocchi in kleine porties in ruim water met zout. Ze zijn gaar zodra ze boven komen drijven (ca. 5 minuten). Schep ze uit het water met een schuimspaan.
Smelt boter in een pannetje, voeg fijngehakte salie toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
Schenk de hete salieboter over de gnocchi.
Voeg naar smaak Parmazaanse kaas toe.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
