
Hasselback aardappelen
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 4 Middelgrote, vastkokende aardappelen (Taste & Colour – Yellow Gold)
– 2.5 Teentjes knoflook
– 2 el Olijfolie
– 30g Boter
– Peper en zout
– 1 Bosje verse tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen goed schoon onder koud stromend water. Pel de knoflooktenen en snijd ze in partjes.
Leg een aardappel op een snijplank en maak meerdere inkepingen met een mes. Om te voorkomen dat je de aardappel volledig doorsnijdt, kun je 2 houten lepels naast de aardappel leggen. Herhaal dit bij alle aardappelen.
Plaats de aardappelen in een ovenschaal en stop de partjes knoflook tussen de inkepingen. Verdeel wat klontjes boter over de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Zet de schaal iets onder het midden in de oven en bak de aardappelen in 40 minuten gaar en goudbruin.
Garneer voor het serveren met verse tijm.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

