
Kaasfondue met aardappelen en asperges
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 750g Geschrapte krieltjes (Special Purpose – Aspergelover)
– 12 Asperges, geschild
– 200g Achterham
– 200g Verse roomkaas
– 300g Geraspte kaas
– 50g Boter
– 50g Bloem
– 250ml Halfvolle melk
– Komkommer
– 1 Bosje radijsjes
– 1 Stokbrood in plakjes
Bereiding
Snijd de asperges in drieën. Kook ze 15-20 minuten in gezouten water, giet af en bewaar 250 ml kookvocht. Snijd de ham in repen en rol de aspergestukjes erin. Kook de aardappels in gezouten water in ca. 15 minuten gaar. Snijd intussen de roomkaas in blokjes. En de radijsjes in halfjes en de komkommer in schijfjes.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat 1-2 minuten zachtjes pruttelen tot een roux. Voeg beetje bij beetje het melk- en aspergevocht toe, blijf goed roeren tot een mooi gebonden saus. Voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en roer tot ze zijn gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de fondue direct in een fonduepan of in een vuurvaste schaal op een rechaud. Dip de aspergerolletjes, aardappels, radijsjes, komkommer en stokbrood in de saus.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

