
Knapperige strudel met aardappel, spitskool en peterselie-dip
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediënten
– 800g Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)
– 1 Spitskool, in reepjes
– 150ml Kookroom
– 300ml Griekse yoghurt
– 1 Bosje peterselie
– 1 Pakje filodeeg
– Peper en zout
– Boter
– Sesamzaad
– Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en rasp ze grof en knijp het vocht eruit.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 3 minuten, voeg de spitskool toe en bak 2 minuten mee. Voeg de room toe en laat 10 minuten inkoken tot de room dikker is. Breng op smaak met peper en zout.
Strudels maken
Vouw het filodeeg uit en snijd 4 vellen van ca. 40×50 cm (gebruik meerdere vellen indien nodig). Schep 1/4 van het aardappel- en koolmengsel in het midden van elk vel en verdeel het in de lengte. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg op tot een pakketje. Herhaal voor de andere strudels. Besmeer de strudels met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad. Leg ze op bakpapier en bak 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Dip
Haal de peterselie van de steeltjes en hak fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de strudels met een flinke lepel peterseliedip.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

