Krokant gebakken aardappeltjes uit de oven

bereidingstijd

45-60 minuten

ingrediënten
4 portie
+

1kg Vastkokende aardappelen (Taste & Colour – Colour Mix)

100ml Ganzenvet of olijfolie

2 el Bloem of polenta

3 el Mayonaise

1 el Groene mosterd (of andere naar keuze)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C en zet een braadslede op het rooster om heet te worden.

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze 4 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

Verhit ganzenvet of olie in de braadslede. Schud de aardappelen in een ruime kom met bloem (of polenta) tot ze bedekt zijn.

Leg ze in een enkele laag in de hete braadslede en rooster 45-50 minuten in de oven, tot ze krokant van buiten en zacht van binnen zijn. Schep halverwege om.

Laat uitlekken op keukenpapier en serveer heet, met een groene mosterd mayonaise (3el mayonaise + 1 el groene mosterd) of natuurlijk een ander sausje naar smaak!

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel