
Kumpir – De Turkse variant van de gepofte aardappel
bereidingstijd
60+ minuten
ingrediënten
– 1 Hele grote aardappel (Special Purpose – Grillers)
– 20g Turkse Kasar kaas (Turkse winkel)
– 1 Klontje boter
– 1 tl Grof zeezout
– 1 Worstje(s) (knakworstje of bbq-worstje)Snufje suiker
– 1ml Augurk(en)
– 4 el Doperwten (pot of blik)
– 3 el Maïs
– 1 el Mayonaise
– 1 el plantaardige olie
– Overige sausjes als topping (bijv. ketchup of knoflooksaus)
Bereiding
erwarm de oven voor op 200 °C.** Wrijf de gewassen aardappel(en) in met een beetje olie en zout. Prik er gaatjes in en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof of gril ze in ca. 1,5 uur. Test de gaarheid door met een vork in de aardappel te prikken.
Rasp de kaas en leg op een bord. Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan het bord.
Spoel de maïs af en leg erbij. Spoel de doperwten, laat drogen en meng met mayonaise in een schaaltje. Snijd de worst in stukjes. Is de worst rauw? Bak kort en laat afkoelen.
Haal de aardappel uit de oven, open de folie en snijd aan de bovenzijde in, zonder helemaal door te snijden. Druk de snee open met een mes en vork, prak het kruim los tot aan de schil en meng met een klontje boter en de geraspte kaas.
Vul de aardappel met doperwten, maïs, augurk en worst. Kies een sausje naar smaak.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
