
Mediterrane aardappel-cakejes
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 1kg Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 4 Dikke plakken chorizo
– 6 Kwartjes artisjokhart (pot of blik)
– 2 Eieren
– 1 Ui
– 2 el Verse geitenkaas
– 4 el Bloem
– tl Bakpoeder
– 1 el Fijngehakte oregano
– Olijfolie
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout.
Snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes en de artisjokken in stukjes.
Fruit de ui in een pan met olijfolie, voeg de chorizo toe en bak kort mee. Voeg daarna de artisjok toe en laat even stoven.
Giet de aardappelen af, voeg de geitenkaas toe en stamp tot een fijne puree. Meng de ui, chorizo, artisjok en oregano door de puree.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Splits de eieren en meng de dooiers met bloem en bakpoeder door de lauwwarme puree. Roer tot een glad beslag en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag. Zorg dat de puree niet te warm is, zodat het luchtige eiwit zijn effect behoudt.
Doe het beslag in een spuitzak, knip het puntje eraf en spuit een mooie toef in elk vormpje.
Bak 30 minuten in de oven.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
