Oven-aardappeltjes met rozemarijn

bereidingstijd

45-60 minuten

ingrediënten
4 portie
+

800g Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)

1 Takje rozemarijn

Olijfolie

5 Teentjes knoflook

Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Schil of was de aardappelen en snijd ze in partjes, schijfjes of blokjes. Kook ze beetgaar, giet af en laat zonder deksel drogen.

Vijzel de rozemarijnnaaldjes fijn. Plet de knoflooktenen in de schil.

Giet olijfolie in een braadslede of ovenschaal en voeg aardappelen, knoflook en rozemarijn toe. Bestrooi met peper en zout, en hussel goed door.

Rooster 30-35 minuten in de oven, schep tussendoor 1-2 keer om.

Haal uit de oven wanneer de aardappelen goudbruin en krokant zijn. Verwijder de knoflookteentjes.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel