
Ovenschotel met prei, gehakt en aardappel
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 700g Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– Scheutje melk
– 300g Gehakt
– 4 Grote preien
– 4 Eieren
– 100ml Crème fraîche
– 100g Geraspte Parmezaanse kaas
– 30g Boter
– Olijfolie
– Peper en zout
– 4 tl Tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de aardappelen, stamp ze fijn tot puree met een scheutje melk, peper en zout.
Verwarm olie en margarine in een pan, voeg prei toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul en gaar. Klop de eieren met crème fraîche, de helft van de Parmezaanse kaas, peper en zout. Breng de prei op smaak met zout en tijm en voeg na 15 minuten het eiermengsel toe.
Schep de aardappelpuree in een ovenschaal, bedek met het preimengsel en bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas. Bak 15-20 minuten in de oven.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
