
Paarse chips van truffel-aardappelen
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
–
2 portie
+
– Truffel aardappelen (Taste & Colour – Deep purple)
– Grof zeezout
– Frituurpan met olie of vet
– Yoghurt
– Mayonaise
– Rozemarijn
Bereiding
Verwarm de frituurpan tot 150°C. Snij de gewassen aardappelen in zeer dunne plakjes. Doe een handjevol schijfjes tegelijk in de frituurpan; niet te veel, anders plakken ze aan elkaar. Bak ze tot de randjes lichtbruin kleuren en schep ze met een schuimspaan op keukenpapier. Laat even drogen en bestrooi dan met wat zout.
Lekker met yoghurt-mayonaise dipsaus met (rozemarijn)kruidenzout.
Deze dip maak je eenvoudig door yoghurt en mayonaise te mengen met een mengsel van grof zeezout en fijngehakte rozemarijn.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

