Paarse chips van truffel-aardappelen

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediënten
2 portie
+

Truffel aardappelen (Taste & Colour – Deep purple)

Grof zeezout

Frituurpan met olie of vet

Yoghurt

Mayonaise

Rozemarijn

Bereiding

Verwarm de frituurpan tot 150°C. Snij de gewassen aardappelen in zeer dunne plakjes. Doe een handjevol schijfjes tegelijk in de frituurpan; niet te veel, anders plakken ze aan elkaar. Bak ze tot de randjes lichtbruin kleuren en schep ze met een schuimspaan op keukenpapier. Laat even drogen en bestrooi dan met wat zout. 

Lekker met yoghurt-mayonaise dipsaus met (rozemarijn)kruidenzout. 

Deze dip maak je eenvoudig door yoghurt en mayonaise te mengen met een mengsel van grof zeezout en fijngehakte rozemarijn.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel