
Partjes uit de oven met een vleugje citroen
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 1kg Vastkokende aardappelen (Baby Gold)
– 4 Sjalotjes
– 4 Teentjes knoflook
– 1 Citroen
– Enkele takjes verse rozemarijn of tijm
– Olijfolie
– Grof zeezout
– 3 el Mayonaise
– 2 el Mierikswortel puree
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in gelijke partjes. Kook ze ca. 2 minuten in een pan water met een snufje zout. Niet langer, dan worden ze te zacht! Giet af en laat de aardappelen nog even uitdampen in de pan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Snijd de citroen in partjes en leg deze verspreid tussen de aardappelen. Bestrooi met wat verse rozemarijn of tijm en zeezout. Plet de knoflook en snijd de sjalotten in grove stukken en voeg beide toe. Besprenkel alles met olijfolie en bak de aardappelen in 35 tot 40 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Lekker met mierikswortel mayonaise – simpel te maken door mayonaise met mierikswortelpuree te mengen.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel


