Pastinaak-stamppot

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

800g Kruimige aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

800g Pastinaak

8 Uien

2 Laurierblaadjes

275ml (magere) melk

50g Boter

Peper en zout

4 Braadworstjes naar keuze

Bereiding

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd ze in gelijke stukken. Pel de uien en snijd ze in 8 partjes.

Deze stamppot is heerlijk met gebakken braadworstjes naar keuze en gebakken uien.

Bereid deze tegelijkertijd met het koken van de aardappelen.

Doe de aardappelen in een pan, voeg water toe zodat ze net onder staan. Leg de de helft van de uien en laurierblaadjes bovenop, gevolgd door de pastinaak. Zet de pan op het vuur, doe de deksel erop en kook 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes en giet de groenten af. 

Verwarm 200 ml melk in een pannetje. Stamp de groenten fijn en voeg de warme melk en een klontje boter toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel