
Patatas Bravas
bereidingstijd
45-60 minuten
ingrediënten
– 900g Vastkokende aardappelen (Basic Potatoes – Vastkokend)
– 1 Kleine ui
– Olijfolie
– 2 Teentjes knoflook
– Snufje suiker
– 2 Tomaten
– 1 el Tomatenpuree
– 2 el Paprikapoeder
– Snufje chilipoeder
– Snufje suiker
– Handje peterselie, fijngehakt
Bereiding
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, en snijd de tomaat in stukjes. Houd apart.
Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak de ui 5 minuten zacht. Voeg knoflook, tomaat, tomatenpuree, chilipoeder, suiker en zout toe. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken tot de saus indikt.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in blokjes en dep droog. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met paprikapoeder en hussel goed door.
Rooster 40-50 minuten in de oven tot ze krokant en goudbruin zijn. Serveer in een schaal met cocktailprikkers, schep de warme saus erover en garneer met peterselie.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel


