Pommes Duchesses

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediënten
4 portie
+

400g Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

400g Paarse truffelaardappelen

Let op: de basis voor dit gerecht is een puree (zie basisbereiding ‘pureren’). Voor puree kiezen we bij voorkeur een kruimige aardappel. Paars- en roodvlezige aardappelen zijn vastkokend. Je kunt ze wel voor puree gebruiken, maar ze moeten vaak wat langer koken om goed gaar en makkelijk te pureren te zijn.

6 Eidooiers

50g Roomboter

Zout en peper, optioneel nootmuskaat

1 Bosje bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken, houd de kleuren apart.

Kook de aardappelen in aparte pannen met zout gaar (de paarse aardappelen hebben meer tijd nodig).

Giet de aardappelen af en laat ze droogdampen. 

Stamp ze fijn en maak een mooie, fijne puree door ze door een zeef of met een pureeknijper te wrijven. Roer per kleur 3 eierdooiers en de helft van de boter door de puree totdat het een fijne structuur heeft. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de puree in een spuitzak en spuit toefjes op de bakplaat (ca. 5 cm in doorsnee). Maak de spuitzak schoon en herhaal voor de andere kleur.

Bak de toefjes 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Bestrooi voor serveren met fijngehakte bieslook.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel