Provençaalse aardappel-salade

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediënten
4 portie
+

500g Vastkokende aardappelen (Taste & Colour – Red Skins)

1 Rode ui

2 el Witte wijnazijn

1 Teentje knoflook

8 el Olijfolie

4 el Majoraan

1 Potje zwarte olijven (ca. 200 gr. uitlekgewicht)

Peper en zout

Bereiding

Scrub de aardappels schoon, halveer ze en kook in water met een snufje zout gaar. Snijd de rode ui in dunne ringen, meng ze met azijn en laat 5 minuten intrekken. Hak de majoraan fijn en pers de knoflook uit. 

Voeg de knoflook, olie, majoraan en naar smaak zout en peper toe aan de azijn en klop met een garde tot een dikke dressing. Snijd de olijven in dunne plakjes. Giet de aardappelen af en meng met de olijven en dressing. Laat het geheel 1 uur op kamertemperatuur intrekken. Serveer de salade op mooie borden.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel