
Romige aspergecrème-soep
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediënten
– 150g Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 500g Witte asperges
– 1 Prei
– 3 Zoete uien
– 1l Kippenbouillon
– Klontje boter
– 100g Room of crème fraîche
– Peper en zout
– 4 el Gehakte Bieslook
Bereiding
Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.
Was de prei, snijd het witte en lichtgroene deel in dunne halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Smelt boter in een pan op matig vuur. Voeg de prei toe en roerbak ca. 10 minuten.
Voeg kippenbouillon en aardappelblokjes toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en voeg de asperges toe. Laat zachtjes ca. 12-15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Zeef eventueel voor een extra gladde soep.
Roer de room erdoor, laat niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met gehakte bieslook.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
