Romige aspergecrème-soep

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediënten
4 portie
+

150g Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

500g Witte asperges

1 Prei

3 Zoete uien

1l Kippenbouillon

Klontje boter

100g Room of crème fraîche

Peper en zout

4 el Gehakte Bieslook

Bereiding

Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in stukjes van 2-3 cm.
Was de prei, snijd het witte en lichtgroene deel in dunne halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Smelt boter in een pan op matig vuur. Voeg de prei toe en roerbak ca. 10 minuten.
Voeg kippenbouillon en aardappelblokjes toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en voeg de asperges toe. Laat zachtjes ca. 12-15 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Zeef eventueel voor een extra gladde soep.
Roer de room erdoor, laat niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer met gehakte bieslook.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel