
Roquefort aardappellolly’s
– 12 Kleine vastkokende aardappelen (JVDO Special Size – Baby Gold*)
– 50g Gepelde walnoten
– 80g Roquefort
– 30g Boter
– 2 el Olijfolie
– Peper en zout
Bereidingstijd
20-30 minuten
Bereiding
Was de aardappelen. Kook ze ongeschild 10 minuten in water met zout en koel af in koud water.
Bak de aardappelen 4-5 minuten in een koekenpan met boter, 2 el olijfolie, zout en peper lichtbruin. Hak de noten fijn en meng met de roquefort.
Snijd de kontjes van de aardappelen af, zodat ze rechtop blijven staan. Halveer overdwars en snijd elke helft in twee schijven. Schep een laagje kaas-noten-mengsel tussen twee schijven en steek vast met een prikker.
Leg de ‘lolly’s’ op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 4-5 minuten in de oven op 190 °C.
*Varieer gerust met een andere kleine vastkokende aardappel, zoals:
JVDO Taste & Colour – Div. soorten
JVDO Special Purpose – Asperge Lover