
Soep van truffel-aardappelen
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 1kg Truffelaardappelen (Taste & Colour – Deep Purple)
– 1 Prei
– 2 Uien, gesnipperd
– 1 Bos lente-ui in ringetjes
– 10g Verse peterselie
– 2 el Boter of olijfolie
– 1.5l Bouillon
– 20ml Kook- of slagroom
– Zout en peper
Bereiding
Snij de gewassen aardappelen in stukken, het wit van de prei in dunne ringen en het groen grof. Verhit boter of olie in een soeppan en fruit de ui met het preigroen 10 minuten. Hak intussen de peterselie fijn, bewaar de steeltjes. Voeg de aardappel toe en bak kort mee. Voeg de peterseliesteeltjes en bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de preiringetjes en lente-ui toe, laat een minuut doorkoken en roer de peterselie erdoor (bewaar wat voor garnering). Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden of kommen en garneer met peterselie.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
