Soep van truffel-aardappelen

bereidingstijd

20-30 minuten

ingrediënten
4 portie
+

1kg Truffelaardappelen (Taste & Colour – Deep Purple)

1 Prei

2 Uien, gesnipperd

1 Bos lente-ui in ringetjes

10g Verse peterselie

2 el Boter of olijfolie

1.5l Bouillon

20ml Kook- of slagroom

Zout en peper

Bereiding

Snij de gewassen aardappelen in stukken, het wit van de prei in dunne ringen en het groen grof. Verhit boter of olie in een soeppan en fruit de ui met het preigroen 10 minuten. Hak intussen de peterselie fijn, bewaar de steeltjes. Voeg de aardappel toe en bak kort mee. Voeg de peterseliesteeltjes en bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. 

Voeg de preiringetjes en lente-ui toe, laat een minuut doorkoken en roer de peterselie erdoor (bewaar wat voor garnering). Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden of kommen en garneer met peterselie.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel