
Spinazie-stamppot met spekjes
bereidingstijd
20-30 minuten
ingrediënten
– 1kg Kruimig kokende aardappelen (Special Purpose – Stamppot aardappelen)
– 3 el olijfolie
– 200g Verse spinazie
– 60g Pijnboompitten
– 100ml Melk
– 1 teentje knoflok
– 125g Spekreepjes
– Peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet af.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Verwarm de melk met uitgeperste knoflook in een pannetje zonder te laten koken.
Bak de spekreepjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voeg olijfolie toe aan de aardappelen en pureer. Was de spinazie, laat uitlekken en voeg deze in delen toe, terwijl je blijft pureren en omscheppen.
Roer de warme melk door de puree en breng op smaak met peper en zout. Meng met de spekjes en de helft van de pijnboompitten.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de overige pijnboompitten.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel

