
Zomerse andijvie-stamppot met zalm en paprika
bereidingstijd
30-45 minuten
ingrediƫnten
–
4 portie
+
– 1kg Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)
– 400g Gesneden andijvie
– Peper en zout
– 1 Rode puntpaprika
– 200g Gerookte zalm
– Bosje basilicum
– 250ml Griekse yoghurt
Bereiding
Schil of scrub de aardappelen, was en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Snijd de paprika in stukjes en wok deze gaar in wat olijfolie.
Snijd de zalm en basilicum in reepjes.
Giet de aardappelen af, laat even droogstomen en pureer ze met een stamper. Meng de yoghurt erdoor. Verwarm de puree op laag vuur en roer regelmatig. Schep de andijvie erdoor, gevolgd door de zalm, basilicum en paprika. Breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel kort door en serveer heet.
aardappel in recept

variatie optie(s) keuze aardappel
