Zomerse andijvie-stamppot met zalm en paprika

bereidingstijd

30-45 minuten

ingrediƫnten
4 portie
+

1kg Kruimig kokende aardappelen (Basic Potatoes – Kruimig kokend)

400g Gesneden andijvie

Peper en zout

1 Rode puntpaprika

200g Gerookte zalm

Bosje basilicum

250ml Griekse yoghurt

Bereiding

Schil of scrub de aardappelen, was en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in gezouten water in ca. 20 minuten gaar. Snijd de paprika in stukjes en wok deze gaar in wat olijfolie.

Snijd de zalm en basilicum in reepjes.

Giet de aardappelen af, laat even droogstomen en pureer ze met een stamper. Meng de yoghurt erdoor. Verwarm de puree op laag vuur en roer regelmatig. Schep de andijvie erdoor, gevolgd door de zalm, basilicum en paprika. Breng op smaak met zout en peper. Warm het geheel kort door en serveer heet.

aardappel in recept
variatie optie(s) keuze aardappel