stomen

DE BASIS STAP VOOR STAP….

Gescrubd of geschild
  • Verwarm de stoomoven voor, totdat deze de temperatuur 100 °C bereikt heeft
  • Scrub de aardappelen schoon of schil de aardappelen
  • Doe de aardappelen in een tray of schaal, die geschikt is voor het stomen van groenten, en plaats deze in de stoomoven
  • Hoelang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Of je nu 500g of 1000g aardappelen stoomt: dit heeft geen invloed op de gaartijd
    • Gemiddeld duurt het bereiden van hele aardappelen van gemiddelde grootte 35-40 minuten
  • Na het garen kun je naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout

Tip!

Je kunt de gaartijd verkorten door de aardappelen in kleinere stukken te snijden: als je ze halveert is de gaartijd circa 20 minuten-25 minuten; snij je ze in vieren, dan is de gaartijd circa 18-20 minuten

de juiste aardappel!
ook te maken met…