


stomen
DE BASIS STAP VOOR STAP….
Gescrubd of geschild
- Verwarm de stoomoven voor, totdat deze de temperatuur 100 °C bereikt heeft
- Scrub de aardappelen schoon of schil de aardappelen
- Doe de aardappelen in een tray of schaal, die geschikt is voor het stomen van groenten, en plaats deze in de stoomoven
- Hoelang het duurt voor de aardappels gaar zijn, hangt af van het formaat van de aardappels zelf en het soort aardappel. Of je nu 500g of 1000g aardappelen stoomt: dit heeft geen invloed op de gaartijd
- Gemiddeld duurt het bereiden van hele aardappelen van gemiddelde grootte 35-40 minuten
- Na het garen kun je naar wens de aardappelen kruiden met nootmuskaat, peper en/of zout
Tip!
Je kunt de gaartijd verkorten door de aardappelen in kleinere stukken te snijden: als je ze halveert is de gaartijd circa 20 minuten-25 minuten; snij je ze in vieren, dan is de gaartijd circa 18-20 minuten
de juiste aardappel!



ook te maken met…



Onze magnetron recepten:
